Nyheter

Jämtland slog Norrköping

2019-10-12 02:01:00
Jämtland låg under med 10 poäng en bit in i tredje perioden efter bedrövligt distansskytte. Men när skyttet väl kom igång vann jämtarna ganska komfortabelt. Matchen slutade 90–78.
Läs mer

Upp till bevis för Jämtland när Norrköping kommer på besök

2019-10-10 17:06:06
Tre spelade matcher och tre förluster.  Säsongen är lång, MEN……   Jämtland har haft ett par tuffa veckor efter det som kändes som starten på en mini-svacka i mötet mot Djurgården. Förlust mot ett stekhett Djurgården, skadan på Tavrion Dawson och sen kallduschen mot Nässjö där vi tappade ledningen i slutsekunderna och gav bort en välbehövlig seger.  Nu kan vi dock inte acceptera några ursäkter längre.
Läs mer

Jämtland spurtade förgäves

2019-10-05 00:25:46
Ett närapå hopplöst underläge med 22 poäng i början av den sista perioden men Jämtland gav inte upp. I matchens slutskede låg Jämtland under med endast en poäng men Luleå lyckades hålla undan. Matchen slutade 94–98.
Läs mer

Tuff uppgift för Jämtland mot BC Luleå

2019-10-04 06:50:14
Det har naturligtvis varit en grymt tuff vecka för både coacher och spelare i Jämtland Basket. Kombinationen av förlusten mot ett storspelande Djurgården samt efterföljande jobb med Tavrion Dawsons skada medförde mycket jobb vad gäller försäkringsfrågor, sjukhus, diagnoser samt parallellt sökandet efter en ersättare. 
Läs mer

Etablerad Est till Jämtland

2019-10-01 20:23:59
Toomas Raadik kommer delvis att fylla tomrummet efter Tavrion Dawson. Raadik är en spelare Jämtland erbjöd ett kontrakt under sommaren 2019, men lyckades inte signa honom. Toomas Raadik är således inte någon färsking för Jämtland, utan vi har total koll på vad det är för spelare som ansluter till truppen.
Läs mer

Sur förlust i hemmapremiären

2019-09-28 23:52:06
Jämtland förlorade hemmapremiären mot Nässjö med 81–82. Förlusten kändes lite onödig men bollen studsade inte hemmalagets väg i slutminuterna.   
Läs mer

DIF - Ett erkänt varumärket vinner inga matcher?.

2019-09-26 20:23:49
Det är det spelare som gör!   Igår fick jag uppleva någonting det var länge sedan jag fått uppleva live - vad jag personligen uppfattade som en makalös förvandling mitt framför mina ögon. Jag förväntade mig i och för sig, och varnade dessutom mina spelare, om att DIF hade individuellt väldigt skickliga spelare inför matchen. Detta efter att laget vi sett spela i Brännkyrkahallen två veckor tidigare mot Köping och då var de inte mycket att hänga i julgran. Men i våra video-klipp visade jag ett 10-15-helt öppna lägen som DIF missade. Vi var tydliga över att inte underskatta dem individuellt samt tänka på att ljudnivån i hallen skulle kunna göra att vi inte hör varann vilket skulle kunna komplicera saker.
Läs mer

DIF - Ett erkänt varumärket vinner inga matcher

2019-09-26 20:18:02
Det är det spelare som gör!   Igår fick jag uppleva någonting det var länge sedan jag fått uppleva live - vad jag personligen uppfattade som en makalös förvandling mitt framför mina ögon. Jag förväntade mig i och för sig, och varnade dessutom mina spelare, om att DIF hade individuellt väldigt skickliga spelare inför matchen. Detta efter att laget vi sett spela i Brännkyrkahallen två veckor tidigare mot Köping och då var de inte mycket att hänga i julgran. Men i våra video-klipp visade jag ett 10-15-helt öppna lägen som DIF missade. Vi var tydliga över att inte underskatta dem individuellt samt tänka på att ljudnivån i hallen skulle kunna göra att vi inte hör varann vilket skulle kunna komplicera saker.
Läs mer

Djurgården tar emot oss Jämtar i V-Gurras skapelse

2019-09-24 16:35:40
Storheter som Ingo Johansson, Svenska Davis Cup lag, Björn Borg, Louis Armstrong, The Beatles, Rolling Stones, m.fl. har uppträtt i denna hallen. Kungliga Tennishallen är ikoniskt och låt mig nu i enkom ”Inför Match Text” göra en liten avstickare ifrån mitt eget ego, våra spelare eller det vi själva i Jämtland normalt brukar vilja höra inför match. Lite mindre prat om oss och motståndarna och låt mig istället får prata lite om Djurgården och Svensk Basket.
Läs mer

Åttondelsfinal i Svenska Cupen mot Umeå

2019-09-22 12:03:26
Efter att ha genomfört vår sista träningsmatch för säsongen mot finska Pyrintö i fredags är det nu dags för vår första tävlingsmatch för säsongen med motstånd ifrån samma liga och nivå. Mao. den första matchen med lite nerv och värde i vågskålen eftersom en potentiell Europa Cup plats hägrar lite längre fram.
Läs mer

Webbtv, Jämtland - Pyrintö

2019-09-20 14:50:35
Kvällens match går att se på PPV. Då det är en bortamatch så kommer det inte finnas någon grafik eller kommentator. Länk till matchen https://jb.streamingbolaget.se/play

Jämtland älskar Finland = Sant!

2019-09-20 13:22:50
De finska lag vi mött så här långt har verkligen utmanat och pushat oss i rätt riktning. Finnarnas fysiska spel ligger på en helt annan nivå än det vi i SBL är vana vid. Vi blev läskigt blottade i matchen mot Kauhajoki, tog ett steg i rätt riktning mot Nokia och slutligen matchade vi Helsingfors riktigt bra. Sist ut är Pyrintö och de är förstås svåra att bedöma utan att ha sett dem spela eller känna igen deras US importer eftersom fokus så här tidigt på säsongen ligger inte på scouting. Men vi utgår ifrån att det blir samma-lika som tidigare och är redo för ytterligare en fysisk drabbning.
Läs mer

Avancemang för Jämtland i Svenska Cupen mot Norrort

2019-09-16 14:56:51
Det blev lite oroligt i leden när vi började med 0-10 mot Norrort pga. två bortkastade bollar och två fouls redan i matchens första 90 sekunder. Det krävdes några byten för att få lite ordning på oroligheterna.  Men efter Q1 är skadan reparerad och vi har ledningen med 21-30.
Läs mer

Svenska Cupen börjar för Jämtland mot Norrort

2019-09-15 11:21:09
Nykomlingar i Superettan Norrort står för motståndet i anrika Tibblehallen där man spelat många, många Ligamatcher genom åren och även landskamper. Jag har personligen många minnen ifrån den hallen mot spelare som Henrik Evers, Jerry Sehlberg, Obbe Oscarsson, m.fl, men det är inget vi ska prata om nu för då inser jag hur gammal jag blivit!!
Läs mer

Irriterande nära för Jämtland mot Helsingfors

2019-09-14 11:57:04
Gårdagens match var ytterligare ett steg i rätt riktning för Jämtland trots förlusten. För varje match vi spelat ser jag fler och fler bra saker hända i truppen och igår var inget undantag. Vi lär oss att spela tillsammans sakta men säkert och det är spelarna som har hittat en bra grund tillsammans. Vid flera tillfällen under gårdagens match var jag inte inblandad i besluten som togs på banan vilket är en enorm styrka då spelarna börjar ta avgörandet i sina egna händer. Det är ovanligt att sådant sker så här tidigt på en säsong.
Läs mer

Mer finskt stål åt Jämtland!

2019-09-13 13:13:48
Vi fick två riktigt bra matcher mot finskt motstånd i helgen som gick och nu blir det ännu lite mer SISU för oss. Helsinki Seagulls gästar Täljehallen och spelade mot Södertälje Kings igår (Kings 68 - 93 Helsinki).
Läs mer

Jämtland är på rätt väg i dubbel bemärkelse

2019-09-09 13:24:19
Helgen var givande på så många sätt. Seger mot BC Nokia innan hemresan påbörjades igår i en match vi leder ifrån uppkast hela vägen in i kaklet och en seger som egentligen aldrig var hotad. Vi kan inte säga att vi dominerade, utan får nöja oss med att säga att vi styrde matchen från början till slut och hade full kontroll hela vägen (ledde matchen igenom).
Läs mer

Första matchen för säsongen blev lite av en väckarklocka

2019-09-08 12:24:59
Inte ovanligt att man lägger något lite för mycket fokus på struktur de första veckorna av en försäsong och att man glömmer hjärtat när man använder för mycket hjärna. Det är alltid svårt att veta om man spelar tillräckligt fort, fysiskt eller tufft mot sig själv. För oss blev det väldigt jobbigt när vi blev så fysiskt dominerade som vi blev. 
Läs mer

Försäsongens första match för Jämtland

2019-09-07 13:51:35
”Att tala är silver, tiga är guld”?   Tror det var Dalai Lama som sa: ”When you talk you only repeat what you already know, but when you listen you may learn something new”.  Han är en vis man den där Tenzin Gyatso….
Läs mer

Ytterligare en Jämte in i Jämtland Basket

2019-09-04 15:50:54
Jämtland Basket har sedan många år både fyllt ut truppen, kryddat den men även startat eller spelat betydande minuter med unga talanger i den fasta SBL roteringen. Tillväxten i Jämtland via Östersund Basket har varit mycket god de senaste åren och har försett Jämtland Basket med många ungdomslandslags spelare. 
Läs mer

Det är dags för årets MOTKRAFT!

2019-08-26 19:45:13
Ta med autografblocket och träffa våra spelare på Stortorget och familjedagen MOTKRAFT i samarbete med DIÖS!
Är ni mellan 12-17 år kan ni skriva kontrakt med oss på att ni avstår alkohol, tobak och andra droger och ni i gengäld får ett årskort för kommande säsong.
Det är dags för årets MOTKRAFT! Familjedagen som syftar till att visa upp en samlad kraft för att motverka droger och psykisk ohälsa i Jämtlands län.
Läs mer

Jämtlands trupp behåller stabilitet och får kontinuitet

2019-08-06 13:27:10
Som vi nämnt tidigare är det aldrig okomplicerat när man får en stor om sättning på spelare från ett år till nästa. Men som vi också sagt tidigare är det inte ovanligt att det sker för lag som presterar lika bra eller bättre än förväntat. Spelare får anbud, möjligheter och val som de mer eller mindre inte kan tacka nej till. Just därför känns det väldigt roligt, spännande och tryggt att vi får inte en, utan två spelare tillbaka ifrån förra säsongens trupp. Alexander Yemane och John Pålsson väljer både att förlänga med Jämtland och det är vi väldigt glada för.
Läs mer

Framtidslandslaget i Östersund

2019-08-05 10:03:52
Denna vecka anländer Svensk Baskets nybildade landslag – Framtidslandslaget – till Östersund för en veckas träningsläger med två landskamper mot Norge A kommande helg.
Läs mer

Jämtland fortsätter addera pusselbitar!

2019-07-30 13:10:07
När man lägger ett pussel och väljer att börja med det som på bilden ser ut som ett hav, men halvvägs igenom inser att man precis lagt himlen så borde kanske stressen sätta in?
Lite så har Jämtlands rekryterings sommar sett ut och tur är väl det att inte målet är det enda som räknas, utan resan dit är minst lika viktig. Det var ju bara att vända upp och ner på pusslet och köra vidare!
Den bild vi börjar se framför oss ser precis ut som Rom, vi tog bara vägarna förbi Ulaanbaatar för att komma dit.
MEN VILKEN RESA det har varit och hur skönt är det inte att känna att omvägen inte bara verkar ha varit värt mödan, utan kanske till och med blev bättre än direktflyget?
Läs mer

Skytt klar för Jämtland

2019-07-26 12:55:11
Det har varit en lite udda scouting process för Jämtland Basket under våren och sommaren 2019. Undantaget Gustav Hansson och RT Guinn har alla spelare i rotationen (med betydande minuter) lämnat oss. Det är i sig inget ovanligt då detta drabbar de flesta lag som gör en bra säsong i SBL.  Men med Klubbens ambition att bygga ett ännu starkare lag inför 19/20 krävdes att bänken skulle stärkas upp med mer erfarenhet. Att då ersätta Oliver Gehrkes back-up minuter med RT Guinns starting minuter blev ett naturligt och självklart val. Genom at göra lagets naturliga ledare, ankare, ryggrad och kapten till 6e-Mannen och samtidigt inte behöva slita onödigt mycket på honom i grundserien, så var det aldrig någon diskussion om huruvida detta var rätt väg att gå eller ej. Men nu skulle således en helt ny förstafemma in.
Läs mer

En dominant scorer klar för Jämtland

2019-07-15 12:43:29
En spelare som var #1 i Bulgariens högstaliga i både poäng per match (20), returer (12), blockar (2) och steals (2) samt blev utnämnd till Årets Forward, Årets Försvarare samt All Star Team MVP, går helt enkelt inte att bara vifta bort!  
Läs mer

CJ Dunston avbryter avtalet med Jämtland Basket

2019-07-10 17:38:36
CJ Dunston var den första externa spelare jag valde till Jämtland 2019-2020. Jag valde CJ just för hans personlighet och aura av ”JAG GER ALDRIG UPP”.  Jag är förstås övertygad om att hade haft en ovärderlig roll i Jämtland eftersom han stod för någonting som vi saknade förra säsongen - en MOTOR! 
Läs mer

Jaan Puidet blir bkv-spelaren

2019-07-04 12:55:33
En stor favorit och saknad profil i Jämtland Basket kommer tillbaka til klubben - JAAN PUIDET! Även om Jämtland Basket gjorde sin bästa säsong någonsin i klubbens historia 2018-2019 så fanns det skönhetsfläckar. En av dessa skönhetsfläckarna var att just spiltan stod tom och då saknades kossan! Vi saknade spelare som ville eller kunde göra ”skit-görat” både defensivt och på returerna.
Läs mer

Ny Pointguard klar för Jämtland

2019-06-28 12:36:42
Jämtland avrundade säsongen 2018-2019 med att sätta klubbrekord i vinster samtidigt som man tog sig till sin första semifinal någonsin i klubbens historia. Men samtidigt som glädjen var stor för framgångarna var besvikelsen stor när man inte vann säsongens sista match. 
Läs mer

Olle Stümer ansluter till Jämtlands satsning av unga talanger!

2019-06-27 13:16:35
Den uttalade satsningen att investera i unga spelare som Jämtland Basket startade säsongen 15/16 är numera allmänt känt. Det började med några externa talanger men följdes snabbt upp av egna produkter som Olle Lundqvist, Daniel- och Adam Johansson samt Oliver Gehrke. Året då det bar frukt, med råge, var den gångna då Jämtland hade sin bästa säsong i klubbens historia mycket pga att man hade egna produkter med både betydande roller- och spelminuter.
Läs mer
#HEJAJÄMTLAND