Jämtland Basket i samhället

Jämtland Basket vill vara en del av samhället i Östersund och Jämtland och sprida positiva värderingar i linje med klubbens- och idrottens värdegrund. Basket och Jämtland Basket engagerar, därför finns en unik möjlighet att nå utanför idrotten. Vi vill nyttja den kraft som finns i basketen som samlad kraft för ett bättre samhälle.

Beyond Basket är Jämtland Baskets samlade Hållbarhetsarbete och innefattar bland annat:

NATTVANDRING

Tillsammans med Destination Östersund och Östersunds Kommun medverkar Beyond Basket till en trygg och säker stad att vistas i och samarbetar med nattvandring.nu

Eftermiddagsbasket

Beyond Basket samarbetar med skolorna och fritidsgårdarna i stadsdelen Torvalla – och är på plats varje vecka i Torvalla Sporthall där ligaspelarna instruerar och inspirerar flickor och pojkar. Aktiviteterna är gratis och ligger i direkt anslutning till skoldagen.

Tisdagar, 15:00 – 16:00, Flickor och Pojkar årskurs 2-6

Torsdagar, 15:00 – 16:00, Flickor årskurs 7-9 / Pojkar årskurs 7-9

Lov- & Prova-på aktiviteter

I samarbete med Rädda Barnen medverkar Beyond Basket kring prova-på aktiviteter under skolloven i Torvalla. Under höstlovet är det dags för ”HÖSTVIBES” – klicka på bilden bredvid för att se mer information.

Streetball i Torvalla

En central plats för spontanidrotten i Torvalla är det ny aktivitetscentret där barn och ungdomar kan träffas under sommaren och bland annat lira streetbasket.

Se en ligamatch

Beyond Basket bjuder in deltagarna vid eftermiddagsbasketen i Torvalla till ett antal ligamatcher under säsongen då man får känna atmosfären i Sporthallen och träffa ligaspelarna i Beyond Basket Fan Zone.

FAN ZONE

Efter varje hemmamatch har de unga fansen möjlighet att träffa spelarna i Beyond Basket Fan Zone framför ”klackläktaren” på sektion J.

Skolbesök i Strömsund & Krokom

En gång på hösten och en gång på våren åker Beyond Basket till Strömsund och Krokom där eleverna i utvalda skolor får möjlighet att träffa spelare och prova på basket.

Team 12-17

Tillsammans med elitlagen i Östersund medverkar Beyond Basket i insatsen Team 12-17 där ungdomar mellan 12-17 år förbinder sig att avstå från alkohol, tobak, nikotin och andra droger under ett år och erhåller i gengäld ett årskort som ger fri entré till alla lagens hemmamatcher under grundserien.

Årets basketstudent

Varje säsong delar Beyond Basket ut ett stipendium till en spelare i någon av basketklubbarna som kombinerar elitbasket med studier på ett förtjänstfullt sätt.

Beyond Baskets samarbetspartners som presenteras är helt avgörande för genomförandet av de riktade insatserna mot barn & ungdomar – ett stort tack till dessa!

Hållbarhetspartners - CSR
Guldpartners
Silverpartner
Supplier
CSR-partners
Bronspartner
Partner
Business Club
FIBA Europe Cup